Hoe geniet je optimaal van de zomer?

Heb jij ook het voornemen goed en intens te genieten van de zomer? Van de lange en warme avonden. Lekker eten en drinken met fijne mensen om je heen. Misschien wel naar het strand, nieuwe omgevingen ontdekken of ga je de natuur in? Doen waar je zin in hebt.

Heerlijk…

In de zomerperiode staan je zintuigen wijd open en tijdens de vakantie kijk je vaak met nieuwe ogen naar de dagelijkse dingen. Je kunt verwonderd raken door details zoals kleuren, geuren, vergezichten en smaken. Hoe kun je hier optimaal van genieten? Ik geef je alvast drie adviezen.

Even stilstaan

Als je ergens aankomt neem dat even de tijd om alles rustig op je in te laten werken. Probeer niet direct in de automatische modus te gaan door recht op je doel af te gaan. Doe even je ogen dicht en voel, luister en of ruik wat je waarneemt. Kom écht aan en kijk pas daarna rond. Registreer wat je ziet en schrijf het op!

Daal af naar je zintuigen

Wat ruik je? Wat zie je? Wat hoor je? Wat proef je? Welke geuren, smaken en geluiden vallen je op? Schrijf erover! Zintuig voor zintuig. Want dan ben je pas echt in het hier en nu. Je wordt je bewust van al die details waar je normaal nooit bij stilstaat. Probeer dit iedere dag te doen.

Fotografeer

Neem je fotocamera (niet je smartphone) vaker mee als je op pad gaat. Dan kijk je gerichter en bewuster naar alles wat je ziet. Leg het vast. Ook dan geniet je van het moois en ben je in het hier en nu. Natuurlijk kun je foto’s maken met je smartphone, maar die heb je (waarschijnlijk) altijd al bij je; je fotocamera maakt het extra bijzonder, want die behoort niet tot je standaard uitrusting.

Neem even de tijd om al je nieuwe ervaringen op te schrijven. Ervaar maar eens bewust wat voor een effect dit op je lijf en je humeur heeft. Door bewust ‘anders’ te kijken zal het je rust en ruimte geven. Je zult versteld staan. Je zult zien dat je veel bewuster en intenser gaat genieten. Zo gaaf is dat! En op een later moment kun je alles nog eens rustig terughalen. Dat wordt dus dubbel genieten.

Veel plezier, waar je ook naar toe gaat.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *