Een memorabel moment. Tijd om even stil te staan. Als ik terug kijk op mijn leven ben ik eigenlijk heel erg tevreden met waar ik nu sta. Maar dat is niet altijd zo geweest en zeker niet vanzelf gegaan. Zowel privé als ook in het werk ben ik de nodige obstakels tegengekomen. Verdriet, boosheid, teleurstelling en angst zijn mij niet vreemd. En toch sta ik hier met een glimlach. Wat is dat dan toch …..

In mijn werkzame leven heb ik mij vaak laten leiden door het moment dat zich voordeed. Een opleiding gevolgd omdat iedereen dat deed. Werken om geld te verdienen. Werk aanpakken omdat het bij de baan hoort. Je kent het wel niet altijd bewuste keuzes maken vanuit je hart. En ongemerkt gaat alles aan je voorbij en voor je het weet ben je 50.

De beslissingen die ik wel bewust nam heb ik wel overwogen genomen. Vaak advies van anderen in gewonnen en geluisterd. Mijn omgeving is altijd heel belangrijk voor mij geweest. Zij zien vaak beter waar je goed in bent dan hoe jezelf ziet. Maar ook al wist ik dat ze gelijk hadden, vanbinnen was er vaak dat stemmetje in je hoofd dat zei: “Als jij gaat roepen dat je het kan gaat het mis”,  “wat een opschepper”, “hoor haar dan, zet ze zichzelf op een voetstuk”. Dit maakte dat ik wel graag wilde luisteren naar mijn omgeving en naar mezelf maar dat stemmetje was vaak overheersend. En dat heeft me niet altijd gebracht wat ik ervan gehoopt had. En dus …… deed ik niet wat ik al jaren geleden had moeten doen. Luisteren naar mezelf en niet naar dat irritante stemmetje

… heb nu inzicht in mijn overtuigende belemmeringen …

Het heeft me jaren gekost voordat ik wist en snapte hoe ik handen en voeten kon geven aan dat stemmetje in mijn hoofd. Ik durfde er niet voluit voor te gaan. Ik durfde nog niet op mijn innerlijke gevoel te vertrouwen. Tot een jaar geleden.

De verandering kwam doordat ik van mijn coach inzicht kreeg in mijn stemmetjes. Waar deze vandaan kwamen en hoezeer deze mij jarenlang voor de gek hebben gehouden. Je herkent het vast wel. Zogenaamde overtuigende belemmeringen. “doe niet” “pas op” “wat als … “. Niet alleen het inzicht maar ook het doorleven van deze belemmerende overtuigingen hebben er toe geleid dat ik nu van de daken kan schreeuwen waar ik goed in ben. Ik durf er voor uit te komen wat mijn natuurlijke kracht is. Maar weet nu ook waar ik niet goed in ben en zoek hierin bewust de samenwerking met anderen. Een win – win situatie.

Ik voel me een enorme bofkont dat ik dit op mijn 50ste kan zeggen. Ik straal wanneer ik dit hard op zeg. Natuurlijk had ik dit graag op m’n 20ste al willen roepen. Maar toch ook weer niet. Deze weg er naar toe was nodig om te komen waar ik nu ben. En ja (leef)tijd doet er zeker toe. Ze geeft je ruimte om te ervaren en te leren wat jij nodig hebt. Ieder op zijn of haar eigen wijze.

Wil jij inzicht krijgen in jouw overtuigende belemmering(en) die jou voor de gek houden? Is je interesse of nieuwsgierigheid gewekt?

Lees dan hier verder of ik vertel je er graag meer over.

Neem vrijblijvend contact op.