Vakantie: tijd voor het opmaken van de balans!

De vakantieperiode komt er aan. Druk, druk, druk. Met het afronden of overdragen van je werk en thuis met de voorbereidingen voor de vakantie om straks tot rust te komen. Even niet meer vroeg opstaan, de hele dag te rennen en te vliegen, tijd voor jezelf en elkaar.

En daar zit je dan op de camping, hotel of appartement. Is dit het dan? Misschien voor heel even maar na de vakantie begint de ratrace gewoon weer van vooraf aan. Meestal maken we aan het begin van het nieuwe jaar de balans op maar juist de zomervakantie is het meest uitgelezen moment. Je kunt nu tijd maken voor jezelf. Gun dit jezelf om jouw balans op te maken.

Pak een onbewaakt moment en zet alles eens op een rijtje. Ga bij jezelf na waar jij energie van krijgt of waar je heel blij van wordt. Doe ditzelfde met hetgeen je energie kost of wat jij een moetje vindt. Bij het één voel je je fitter na afloop, bij het ander ben je bekaf. Daar is niets mis mee. En het gebeurt. De vraag die je jezelf mag stellen is of het in balans is of dat je toch meer dingen doet die je teveel energie kosten.

Pak twee A4’tjes en een pen.

Stap 1:

Maak twee kolommen: links schrijf je waar je energie krijgt (😊). Rechts zet je de dingen die je energie kosten (☹). Laat alles de revue passeren, denk aan je werk, thuis, sport, hobby’s, studie, een cursus of andere activiteiten die je doet enz. enz. Sorteer op je gevoel. Je gevoel is veel betrouwbaarder dan je hoofd.

Stap 2:

Op het andere A4’tje drie kolommen en verdeel de vorige twee kolommen in:

1e  kolom: Meer gaan doen
2e kolom: Minder gaan doen
3e kolom: Helemaal niet meer doen

Wanneer je klaar bent… streep dan één voor één de items in kolom drie door met een rode pen. Je herhaalt hard op dat je dat niet meer gaat doen.

Je nieuwe voornemens zijn duidelijk. Hang je lijstje wanneer je weer terug bent van vakantie op op een zichtbare plek zodat je er regelmatig aan herinnert wordt. Observeer jezelf de weken erna en houdt bij wat je goed afgaat en wat niet.

Mocht het toch lastig zijn om bepaalde stappen in je leven te nemen vraag dan om hulp. Ik ondersteun je graag als coach om jouw innerlijke balans terug te vinden. Want ook jij verdient het om te stralen vanuit kracht en passie.

Ik wens je veel inzicht deze vakantie!

Jouw coach

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *